50-50 οι πιθανότητες να γίνει το Brexit λέει ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου

Μοιρασμένες βλέπει τις πιθανότητες να ολοκληρωθεί ή να ακυρωθεί το “διαζύγιο” της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Λίαμ Φοξ, εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες τον επόμενο μήνα.

“Εάν δεν ψηφίσουμε γι’ αυτό, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έδινα (στο Brexit) πολύ περισσότερο από 50-50, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times ο Φοξ, που είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Την ώρα που απομένουν τρεις μήνες έως την 29η Μαρτίου που είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ, όπως σημειώνει το Reuters, η συμφωνία στην οποία κατέληξε η Βρετανία πρωθυπουργός με τις Βρυξέλλες βρίσκεται στον αέρα, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, έως την ακύρωση του Brexit ή ακόμα και τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος, επιλογή που προκρίνουν ολοένα και περισσότεροι εντός της Βρετανίας.

Σε κάθε περίπτωση, το τι μέλλει γενέσθαι αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον επόμενο μήνα, οπότε θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας Μέι-Βρυξελλών, η οποία αρχικά ήταν να διεξαχθεί στις αρχές του μήνα αλλά η Βρετανίδα πρωθυπουργός την ανέβαλε παραδεχόμενη ότι το κοινοβούλιο θα μπορούσε να την απορρίψει.

Η νέα ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ