Δύο οι τραυματίες από την έκρηξη στο Κολωνάκι, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα!

Ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικο νοσοκομείο και ο νεωκόρος της εκκλησίας ο οποίος νοσηλεύεται με ελαφριά τραύματα στα χέρια είναι οι τραυματίες της περιορισμένης ισχύος έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί στο πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά, στο Κολωνάκι. 

Αυτό που ανησυχεί τις αρχές έιναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι πολυσύχναστη και την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, υπήρχαν πολλοί περαστικοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των Ειδικών Φρουρών Στράτου Μαυροειδάκου, στο “Θέμα 104,6”, ο αστυνομικός “επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός ευτυχώς”.

Το αντικείμενο σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ανέφερε, είχε μετακινηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας. “Φαίνεται ότι ήταν στα σκαλάκια της εκκλησίας, επειδή μετακινήθηκε, αν ήταν απλά γκαζάκια, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός”, εκτίμησε. “Μου προκαλεί σοκ ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εκκλησία και μάλιστα χωρίς τηλεφώνημα”, ανέφερε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ