Νέα πτώση της θερμοκρασία σήμερα προβλέπει η ΕΜΥ

Στα δυτικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώνει νέα πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική, σήμερα Τετάρτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Ωστόσο, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, με τους ανέμους βόρειους βορειοδυτικού 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία-Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη Χαλκιδική τις πρωινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότεροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόνησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, ενώ στα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ, στα νότια 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, στη Ζάκυνθο αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ