Χριστουγεννιάτικος “μποναμάς” για 1.000 τυχερούς από την ΑΑΔΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η τελευταία φορολοταρία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το τρέχον έτος, που αφορά συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με κάρτες ή άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών τον Νοέμβριο.

Όπως και στις προηγούμενες κληρώσεις, 1.000 τυχεροί κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας, ποσά που είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Μπορείτε να δείτε αν συγκαταλέγεστε στους τυχερούς στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ θα αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό των τυχερών στο TAXIS, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των χρημάτων είναι η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ, στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet – “Ο λογαριασμός μου” – Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός του προβλεπόμενου τριμήνου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο θα καταβληθεί σε άλλον δικαιούχο, κάτοχο αναπληρωματικού λαχνού.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του. Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

– Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.

– Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.

– Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ