“Εορταστικό αλαλούμ” με τις κρατήσεις των αναδρομικών, νέες αιτήσεις από τους δικαιούχους

Μπορεί η επιστροφή των αναδρομικών στους δικαιούχους να “γιορτάστηκε” με τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση, όμως η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική καθώς τα ποσά που έφτασαν στους αιτούντες ήταν τελικά “κουτσουρεμένα”. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από κρατήσεις επί κρατήσεων στις επιστροφές, με αποτέλεσμα τελικά να μπουν “ψίχουλα” στους λογαριασμούς των δικαιούχων. 

Οι απόστρατοι ετοιμάζονται για νέες προσφυγές, ενώ ακόμα γιατροί και πανεπιστημιακοί δεν έχουν δει ακόμα ούτε σεντ στους λογαριασμούς τους.  Οι δικαιούχοι, όλοι εκείνοι που είδαν μικρά ποσά θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να ζητήσουν να γίνει νέος υπολογισμός των αναδρομικών τους. 

Οι μειώσεις που έγιναν ήταν πολλές και διαφορετικές κατά περίπτωση, όμως οι υπηρεσίες έχουν φροντίσει να κρατήσουν στο σκοτάδι τους δικαιούχους καθώς ακόμη δεν έχουν αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα για τις ακριβείς περικοπές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν οι εξής μειώσεις:
Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων
Περικοπή νόμου 4024/2011
Περικοπή νόμου 4051/2012
Περικοπή νόμου 4093/2012
Κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ
Φόρος εισοδήματος 20%

Πολλοί από τους δικαιούχους αναδρομικών με τα ποσά που δικαιούνταν βρέθηκαν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ/έτος γεγονός που σημαίνει ότι υπέστησαν κρατήσεις 5% βάσει μνημονιακού νόμου, αφαιρέθηκε δηλαδή ποσό 1.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ