Αυτές είναι οι πόλεις που οι τουρίστες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα

Καθώς η παγκόσμια οικονομία διανύει την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της, οι τουριστικοί προορισμοί είδαν μια αξιοσημείωτη αύξηση τόσο στον αριθμό των τουριστών όσο και στα κατά κεφαλή ημερήσια έξοδα τους σε αυτούς τους προορισμούς. Όπως αποκαλύπτει o δείκτης Global Destinations Cities της Mastercard ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των διεθνών επισκεπτών στις πρώτες 10 πόλεις προορισμού (εκτός από τη Σεούλ) αυξήθηκε το 2017. Η πρόβλεψη για το σύνολο του 2018 έδειξε ότι αναμένεται συνολική αύξηση, με την Κωνσταντινούπολη να κερδίζει την μεγαλύτερη αύξηση στους επισκέπτες. 

Με περίπου 20 εκατομμύρια διανυκτερεύοντες διεθνείς επισκέπτες, η Μπανγκόκ παρέμεινε η κορυφαία επιλογή για τους ταξιδιώτες και είναι απίθανο να απειληθεί μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς, καθώς η προβλεπόμενη αύξηση  είναι στο +9,6%. Όπως αναδεικνύει η έρευνα, όλες οι πόλεις δεν είναι ίσες όσον αφορά το ποσό που έχουν ξοδέψει οι επισκέπτες στην τοπική οικονομία. Με βάση τα έξοδα των επισκεπτών το Ντουμπάι εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τους 15,79 εκατ. επισκέπτες να ξοδεύουν το εντυπωσιακό ποσό των 29,7 δισ. δολαρίων.

Ντουμπάι

architectural-design-architecture-bay-dubai

“Επιβεβαιώνοντας εκ νέου τη θέση του ως  κορυφαίου προορισμού επιλογής για τους παγκόσμιους ταξιδιώτες, το Dubai έχει εξασφαλίσει και πάλι κορυφαίες βαθμολογίες στον ετήσιο δείκτη της Mastercard. Με το δυναμικό εύρος του τουρισμού, του ελεύθερου χρόνου, του τρόπου ζωής, της φιλοξενίας και των επιχειρηματικών προσφορών, το εμιράτο εξακολουθεί να προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο … “, δήλωσε ο  Girish Nanda, Γενικός Διευθυντής για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν στη Mastercard. Οι 15,79 εκατ. επισκέπτες ξόδεψαν 29,7 δισ. δολάρια.

Μέκκα

mecca

Η Μέκκα μπήκε δυναμικά για πρώτη φορά στην λίστα και μάλιστα έφτασε σε αρκετά υψηλή θέση, καθώς οι επισκέπτες της ξόδεψαν σε αυτή 18,45 δισ. δολάρια με μέσο όρο 135 δολάρια την ημέρα

Λονδίνο

big-ben-bridge-castle-460672

Λονδίνο και Σιγκαπούρη κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση στην σχετική λίστα, με τους επισκέπτες να ξοδεύουν 17,45 δισ. δολάρια και 17,02 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Το Λονδίνο συνέχισε την κυριαρχία του έναντι των άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων στις εμπορικές δαπάνες των επισκεπτών. Οι ταξιδιώτες ξόδεψαν περισσότερα χρήματα στο Λονδίνο από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή πόλη, αντιπροσωπεύοντας το 49% των δαπανών των επισκεπτών.

Σιγκαπούρη

architecture-buildings-city-singapore

Η Σιγκαπούρη είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα πόλη της Ασίας, ενώ με το αποτελεσματικό σύστημα μεταφοράς και τις υποδομές, μόλις το 4,6% των εξόδων των ταξιδιωτών δαπανήθηκε στις μετακινήσεις

Μπανγκοκ

bangkok

Ενώ η Μπανγκόκ είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός από όλους, με συνολικά 20,05 εκατ. τουρίστες τον περασμένο χρόνο, οι επισκέπτες αυτοί δαπάνησαν σχεδόν τα μισά από όσα δαπάνησαν αυτοί που επέλεξαν το Ντουμπάι. Όπως προβλέπεται, η πόλη αναμένεται να κλείσει το 2018 με αύξηση που θα φτάσει το 13,8%

Νέα Υόρκη

bridge-brooklyn-bridge-buildings-534757

Με 13,13 εκατ. επισκέπτες, η Νέα Υόρκη κατέλαβε την έκτη θέση στον δείκτη Mastercard. Έχει μέση διάρκεια διαμονής 8,3 διανυκτιρεύσεις και μέση ημερήσια δαπάνη 147 δολάρια. Συνολικά το 2017 οι επισκέπτες άφησαν 16,10 δισ. δολάρια στην πόλη “που δεν κοιμάται ποτέ”.

Παρίσι

evening-exhibition-france-2363

Ο παραδοσιακός ρομαντικό προορισμός δέχτηκε 17,44 εκατομμύρια επισκέπτες με μέση διάρκεια παραμονής 2,5 διανυκτερεύσεις και μέση δαπάνη 301 δολάρια την ημέρα. Για φέτος οι δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 16%

GDCI-Map

Η Πάλμα ντε Μαγιόρκα (11,96 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν), το Τόκιο (11,91 δισεκατομμύρια δολάρια) και το Πουκέτ (10,46 δισεκατομμύρια δολάρια) ήταν επίσης μεταξύ των δέκα πρώτων πόλεων από τις δαπάνες επισκεπτών. “Τα διεθνή ταξίδια είναι ζωτικής σημασίας για πολλές αστικές οικονομίες, εμπλουτίζοντας τη ζωή τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών. Ο πήχης συνεχίζει να ανεβαίνει για τις πόλεις που καινοτομούν για να προσφέρουν μια αξέχαστη και αυθεντική εμπειρία”,δήλωσε ο Miguel Gamiño Jr, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, της Mastercard.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ