Κ. Μητσοτάκης: “Καλώ όλες τις παραγωγικές δυνάμεις”

Κάλεσμα στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας με την ομιλία του τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ. Το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά για τη ΝΔ, γιατί θα κερδίσει τις εκλογές και θα είναι έτοιμη να ενώσει όλους τους Έλληνες, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι “μπροστά μας είναι μια μεγάλη νίκη, γιατί είμαστε μια μεγάλη παράταξη, το πεδίο μας είναι η Ευρώπη και ο κόσμος και πυξίδα μας είναι το εθνικό συμφέρον”.

Από το βήμα του συνεδρίου ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μέσω του οποίου φιλοδοξεί να προσελκύσει επενδύσεις ενώ κάλεσε τις παραγωγικές και επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας σε συστράτευση 

Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα, την αναγέννηση της Ελλάδας. Μπορούμε γιατί είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τη χώρα σε ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον… Δεν αρκεί να καταγγέλλουμε αυτά που βιώνει ο πολίτης, πρέπει να αναδείξουμε τις αιτίες που τα προκάλεσαν, την ανικανότητα, την υποκρισία του κ. Τσίπρα και του ανεκδιήγητου συνεταίρου του Πάνου Καμμένου”.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά σημείωσε: “Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Ασφάλεια, δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Θέλουμε κι ένα κράτος δικαίου που οι νόμοι θα εφαρμόζονται από ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη, αλλά θα λειτουργεί και με αξιοκρατία και με αξιολόγηση. Γιατί μόνο μέσα από την αξιολόγηση μπορούμε να επιβραβεύσουμε τους καλύτερους”.

Βασικός στόχος, είπε, είναι ευκαιρίες σε όλους, με κοινωνική κινητικότητα, ανοικτή οικονομία και Παιδεία που είναι συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας για μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμο εταίρο στην Ευρώπη. Η κινητήριος δύναμη είναι η μεγάλη μεσαία τάξη του τόπου μας, σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους και σε όλο τον ελληνικό λαό, είπε: “Δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης προσπάθειας, να αλλάξω την πατρίδα μας και να πάμε την Ελλάδα μπροστά… Λίγους μήνες πριν τις εκλογές η ΝΔ οφείλει να καλέσει δίπλα της όλους τους Έλληνες, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάς πήγαν πολύ πίσω. Στις μάχες που έρχονται καλώ σε συστράτευση όλους του παλιούς αγωνιστές που μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ζητώ ακόμη από τα εκατομμύρια απογοητευμένους και από τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να μας πλησιάσουν και δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους μας. Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, το τελευταίο πριν τη νίκη στις εκλογές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ