Αυτοί είναι οι top ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019

Η έλευση του 2019 σε λιγότερο από έναν μήνα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεκινήσετε από τώρα να σχεδιάζεται πώς θα εκμεταλλευτείτε όχι μόνο ημέρες των εορτών αλλά και τα σαββατοκύριακα, τις αργίες αλλά και τις διακοπές σας το νέο έτος.

Ως εκ τούτου, καλό είναι να γνωρίζετε και ποιοι είναι οι τουριστικοί προορισμοί που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών διεθνώς, ώστε να πάρετε ιδέες αλλά και για να προγραμματίσετε καλύτερα τις νέες σας εξορμήσεις.

Η American Express αποκάλυψε πρόσφατα τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2019, βάσει των στοιχείων κράτησης του American Express Travel 2018.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί. Σίγουρα μια θέση στη λίστα έχουν πάντα συνηθισμένοι τουριστικοί προορισμοί -όπως η Τοσκάνη και οι Μπαχάμες-, όμως στις φετινές επιλογές των ταξιδιωτών έχει προστεθεί και μια σειρά εκπληκτικών αν και μακρινών προορισμών. Μια ακόμη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι στους top προορισμούς των ΗΠΑ δεν ανήκουν πλέον η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Η Βαρκελώνη συγκαταλέγεται χρόνια τώρα στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών. Πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, και γνωστή για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει, η παραλιακή πόλη της Ισπανίας κατέγραψε αύξηση κατά 26% σε ετήσια βάση στις προτιμήσεις των κατόχων καρτών της American Express (ΑΜΕΧ).

Barcelona

Ντόχα, Κατάρ: Οι κρατήσεις στην Ντόχα του Κατάρ αυξήθηκαν κατά 31% μεταξύ των μελών της AMEX σε σχέση με το προηγούμενο έτους, καθιστώντας την πρωτεύουσα του εμιράτου top προορισμό και για το 2019. Η πόλη είναι γνωστή για την καλλιτεχνική της σκηνή (φιλοξενεί το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης), όσο και για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της.

Doha Katar

Αμβούργο, Γερμανία: Το Αμβούργο έχει κερδίσει σίγουρα τη θέση του στον κατάλογο των προορισμών των κατόχων AMEX για το 2019, καθώς οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 62% σε ετήσια βάση. Το Αμβούργο αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Και προσφέρει μια ευρεία γκάμα εμπειριών, καθώς συνδυάζει την όμορφη αρχιτεκτονική με την έντονη νυχτερινή διασκέδαση αλλά πολλές ακόμα ταξιδιωτικές επιλογές.

Ηamburg Germany

Μαρακές, Μαρόκο: Με τις κρατήσεις να καταγράφουν την εντυπωσιακή αύξηση του 89% μεταξύ των μελών της AMEX, το Μαρακές συγκαταλέγεται σίγουρα στους must προορισμούς για το νέο έτος. Η γνωστή και ως “κόκκινη πόλη” είναι ένα μέρος πολιτισμού και αποτελεί σίγουρα ένα μέρος που αξίζει κανείς να επισκεφτεί για να θαυμάσει τα όμορφα παλάτια, τους κήπους και τα μουσεία.

Marrakech Marroco

Νέα Ζηλανδία: Η όμορφη Νέα Ζηλανδία είναι γνωστή για τα ξεχωριστά της τοπία που “κόβουν την ανάσα”, καθώς συνδυάζει τα πανέμορφα δάση και βουνά, με τις λίμνες, τις παραλίες και τα φιορδ. Οι κρατήσεις των κατόχων AMEX για τη χώρα αυτή του Ειρηνικού ωκεανού αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση, καθιστώντας της έναν trend προορισμό για το 2019.

Νew Ζealand

Νασάου, Μπαχάμες: Κάθε χρόνο, οι παραθεριστές φτάνουν στις Μπαχάμες για να απολαύσουν λίγη διασκέδαση στον ήλιο, και το 2019 φαίνεται πως αυτό δεν θα αλλάξει: Οι κρατήσεις για των μελών AMEX για την πρωτεύουσα των Μπαχαμών αυξήθηκαν κατά 63% σε ετήσια βάση.

Nassau Bahamas

Σαβάννα, Τζώρτζια, ΗΠΑ: Η πόλη Σαβάννα της Τζώρτζια κατόρθωσε να υπερκεράσει τις αμερικανικές μητροπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, στις προτιμήσεις των κατόχων ΑΜΕΧ ως μία από τις πόλεις των ΗΠΑ που αποτελούν κορυφαίο προορισμό για το 2019, καταγράφοντας αύξηση 95% στις κρατήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η πόλη διαθέτει πλούσια ιστορία, τέχνη και πολιτισμό, ενώ θεωρείται και μία από τις πλέον ρομαντικές πόλεις των ΗΠΑ.

Savanna Georgia USA

Σιγκαπούρη: Πολλοί άνθρωποι φαίνεται πως κώλυσαν το “μικρόβιο” Σιγκαπούρη αφότου είδαν την επιτυχημένη ταινία “Crazy Rich Asians”, η οποία γυρίστηκε στη νησιωτική αυτή χώρα. Οι κρατήσεις προς τη Σιγκαπούρη μεταξύ των μελών της AMEX αυξήθηκαν κατά 24%, σε ετήσια βάση. Και όχι άδικα, αφού αποτελεί έναν προορισμό που προσφέρει πληθώρα επιλογών και εμπειριών. Σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη καθώς πέρα από τους φημισμένους βοτανικούς κήπους της, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε πάγκους τροφίμων… με αστέρι Michelin.

Singapore

Τοσκάνη, Ιταλία: Σίγουρα ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών είναι η Τοσκάνη, προτίμηση που δεν φαίνεται να αλλάζει ούτε το 2019. Η ξεχωριστή αυτή πόλη της Ιταλίας εμφανίζει αύξηση κρατήσεων 25% σε ετήσια βάση μεταξύ των κατόχων AMEX, που την επισκέπτονται όχι μόνο για να γευτούν τις γαστρονομικές και οινοποιητικές απολαύσεις που προσφέρει, αλλά και να θαυμάσουν τα εκπληκτικά τοπία και τη μοναδική αρχιτεκτονική της.

Tuscany Italy

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Μία ακόμη αμερικανική πόλη που κέρδισε επάξια μια θέση στους κορυφαίους προορισμούς των μελών ΑΜΕΧ για το 2019, δεν είναι άλλη από την Ουάσιγκτον. Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι το 2019 κατάφερε να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες, καταγράφοντας αύξηση 21% σε ετήσια βάση στις κρατήσεις των μελών AMEX.

Washington DC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ