“Εκτόξευση” στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων την επόμενη τριετία αναμένει η BlackRock

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων πιθανότατα θα εκτοξευτούν τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, καθώς οι τιμές μειώνονται και οι επιλογές αυξάνονται, σύμφωνα με τον επικεφαλής τομεακών επενδύσεων της BlackRock, Evy Hambro.

Οι πελάτες θα έχουν περισσότερες δυνατότητες για να στραφούν προς τα ηλεκτρικά οχήματα, αφήνοντας πίσω τους παραδοσιακούς κινητήρες καύσης, και οι επιλογές τους δεν θα περιορίζονται μόνο σε ορισμένους προμηθευτές αυτοκινήτων, δήλωσε ο Hambro, μιλώντας την Πέμπτη στο CNBC.

“Νομίζω ότι είμαστε σε αυτό το σημείο καμπής”, σημείωσε. “Τα επόμενα δύο χρόνια, θα δούμε τεράστια αύξηση του εύρους των μοντέλων, ενώ θα δούμε να πέφτουν και οι τιμές. Αναμένουμε μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα φέτος, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προέβλεψε ότι οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων θα εκτιναχθούν σε περίπου 125 εκατομμύρια μέχρι το 2030, χάρη στις πολιτικές που ενθαρρύνουν την αγορά “καθαρών” αυτοκινήτων. Πρόκειται για τεράστια αύξηση σε σχέση με το 2017, οπότε με βάση τις εκτιμήσεις του οργανισμού κυκλοφορούσαν περί τα 3,1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με το CNBC, η αλλαγή αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν πλέον στη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων. Για παράδειγμα, η Volkswagen δήλωσε πρόσφατα ότι θα δαπανήσει περίπου 50 δισ. δολάρια για νέες εγκαταστάσεις, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτόνομη οδήγηση και άλλες υπηρεσίες κινητικότητας σε μια προσπάθεια να καταστεί ο πλέον κερδοφόρος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Την στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα προωθούν, σύμφωνα με τον Hambro, διάφορες χώρες, οι οποίες όμως βρίσκονται σε διάφορα στάδια όσον αφορά την υιοθέτηση τους, που σχετίζεται τόσο με το κανονιστικό πλαίσιο όσο και με τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα δείχνει τον δρόμο στην προσπάθειά της να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανσης, προσφέροντας σημαντικά κίνητρα για την απόκτηση οχημάτων που κινούνται μερικών ή πλήρως με ηλεκτρική ενέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ