Apple, Amazon και Facebook “γκρέμισαν” τη Wall Street

Με απώλειες μεγαλύτερες του 5% ολοκλήρωσαν, εχθές, Δευτέρα τις συναλλαγές, στη Wall Street, οι τρεις “γίγαντες” της τεχνολογίας Facebook, Amazon και Apple, και με αποτέλεσμα να “γκρεμίσουν” – όπως ήταν φυσικό – και τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου στη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, απώλειες 5,72% κατέγραψε η μετοχή του Facebook, καθώς δημοσιεύματα θέλουν τον ιδρυτή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να έχει δηλώσει πως σε στελέχη της εταιρείας του ότι “βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου καθώς δέχεται πιέσεις από βουλευτές, επενδυτές, αλλά και τους χρήστες”.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Amazon υποχώρησε κατά 5,09% και κατά 3,96% υποχώρησε, στο ταμπλό της Wall Street, η μετοχή της Apple, μετά από δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να έχει μειώσει τις παραγγελίες προμηθειών για τα νέα iPhone.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,6% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 25.017 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα, ο δείκτης Nasdaq πραγματοποίησε “βουτιά” 3%, ενώ κατά 1,7% υποχώρησε ο δείκτης S&P 500.

Πτωτικά και στην Ευρώπη

Απώλειες κατέγραψαν και οι ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,9%, ο δείκτης CAC 40 κατά 0,8% και ο δείκτης FTSE 100 κατά 0,2%, ενώ πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,7%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ