Κι όμως… υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως η Γη μοιάζει με τεράστιο ντόνατ

Σαν να μην έφταναν οι οπαδοί διάφορων θεωριών οι οποίοι υποστηρίζουν πως η Γη είναι επίπεδη, κοίλη, ολόγραμμα ή ότι άλλο μπορεί να τους “σερβίρουν” διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, τώρα έχουμε και αυτούς που πιστεύουν πως η Γη έχει το σχήμα ενός τεράστιου ντόνατ. 

Τελικά η ανάγκη κάποιων ανθρώπων να επιμένουν να αμφισβητούν τα πάντα, να ακυρώνουν τις χιλιάδες επιστημονικές αποδείξεις, την δουλειά εμπνευσμένων και χαρισματικών ανθρώπων σε κάθε πτυχή της επιστήμης, είναι πέρα από κάθε λογική. Τελευταία “μόδα” είναι μια θεωρία η οποία έχει αρχίσει και κερδίζει πιστούς σε όλο τον κόσμο, είναι πως η Γη έχει το σχήμα ενός τεράστιου ντόνατ. Η θεωρία αυτή έρχεται να συμπληρώσει αυτές που υποστηρίζουν πως η Γη είναι δωδεκάεδρη, έχει σχήμα μπανάνας, τάκο (σ.σ αλήθεια έτσι υποστηρίζουν) κτλ. 

Υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι υποστηρίζουν πως η Γη δεν είναι επίπεδη, αφού δέχονται πως υπάρχει ένα σφαιρικό σχήμα, όμως επειδή έχουν την ανάγκη να αισθάνονται ότι διαφέρουν, ανακάλυψαν μια τρύπα στη  μέση. Η ιδέα ξεκίνησε το 2008 σαν “αίρεση” μέσα στο κίνημα των επιπεδιστών, και μέχρι το 2012 είχε μαζέψει όλες τις “αποδείξεις” που χρειάζονται για να αποτελέσει αυτόνομη θεωρία. 

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, στο κέντρο της Γης υπάρχει μια τεράστια τρύπα, την οποία όμως δεν μπορούμε να δούμε, καθώς ο τρόπος με τον οποίο το φως κάμπτεται και ακολουθεί την καμπυλότητα του ντόνατ, κάνει την τρύπα αόρατη. Από μόνη της η θεωρία μοιάζει σαν ένα μεγάλο, όχι και τόσο αστείο, ανέκδοτο, αφού όλες οι μελέτες από χαρισματικούς επιστήμονες, όλες οι επιστημονικές αποδείξεις της φυσικής για το πως δουλεύει η βαρύτητα και το πως ένα τέτοιο σχήμα αψηφά όλους τους αποδεδειγμένους φυσικούς νόμους, δεν απασχολεί τους θιασώτες της θεωρίας. 

Όμως δεν χρειάζονται σημαντικές επιστημονικές γνώσεις για να αποδείξει κάποιος τους παιδαριώδεις ισχυρισμούς αυτής της θεωρίας. Πρώτα απ’ όλα ένα τέτοιο σχήμα δεν θα δικαιολογούσε τον τρόπο που λειτουργούν οι μέρες και την εναλλαγή μέρας και νύχτας, κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το δεις. Επίσης λόγω του τρόπου με τον οποίο το φως του Ήλιου θα έφτανε στη Γη, το σχήμα του Ντόνατ, θα είχε τεράστιες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο καταγράφονται και εναλλάσσονται οι εποχές, ενώ οι περιοχές στο εσωτερικό του ντόνατ, θα είχαν διπλές εποχές, δηλαδή χειμώνα και καλοκαίρι μαζί.

Υπάρχουν χιλιάδες επιστημονικές αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες αυτή η θεωρία, μαζί με όλες τις άλλες, είναι εντελώς αστήριχτη και δεν υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα περισσότερο, από την ανακάλυψη της ανάγκης κάποιων ανθρώπων να πιστέψουν οτιδήποτε, μόνο επειδή θέλουν να αισθάνονται ότι διαφέρουν από τους υπόλοιπους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ