“Πράσινο φως” στην Τερέζα Μέι για το Brexit

Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη η οποία κράτησε πάνω από 5 ώρες, το υπουργικό συμβούλιο έδωσε επιτέλους το “πράσινο φως” στην Τερέζα Μέι για το προσχέδιο της συμφωνίας για το Brexit. 

Όπως δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός εξερχόμενη από το συμβούλιο “το σχέδιο συμφωνίας είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε. Η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει την συμφωνία. 

“Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα που μας βοηθά να συνεχίσουμε”, είπε επίσης η Βρετανή πρωθυπουργός και τόνισε ότι “η συμφωνία είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον” και πρόσθεσε ότι “η συμφωνία ανταποκρίνεται με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.”

“Η απόφαση θα τεθεί σε εξαντλητικό έλεγχο”, είπε τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να εξηγήσει τη συμφωνία κατά την ομιλία της στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Μπορεί η Τερέζα Μέι να πέρασε τον πρώτο μεγάλο σκόπελο στον δρόμο για την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως παραμένει ακόμα άλλος ένας, ο οποίος ίσως αποδειχτεί ακόμα πιο δύσκολος να τον διαχειριστεί και δεν είναι άλλος από την βουλή των λόρδων. Η πρόταση της βρετανίδας πρωθυπουργού θα πρέπει να περάσει και από την Βουλή, κι εκεί υπάρχουν ακόμα και βουλευτές του ίδιου της του κόμματος οι οποίοι ενδέχεται να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια της Τερέζα Μέι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ