Μακελειό με 12 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος εισέβαλε το βράδυ της Τετάρτης σε μπαρ-εστιατόριο στο προάστιο Thousand Oaks του Λος Άντζελες και άρχισε να πυροβολεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Ventura, Geoff Dean, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, μεταξύ των 12 θυμάτων είναι και ένας βοηθός σερίφη, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών.

Σύμφωνα με τον σερίφη, νεκρός βρέθηκε και ο δράστης της επίθεσης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν είναι ακόμα σαφές εάν αυτοκτόνησε, πρόσθεσε όμως ότι η ταυτότητά του δεν είναι γνωστή ενώ άγνωστο παραμένει και το κίνητρο που τον οδήγησε στην επίθεση.

Όπως ανέφεραν στο CNN μάρτυρες της επίθεσης, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια φοιτητικής εκδήλωσης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όταν ο δράστης εισέβαλε στον χώρο και άρχισε να πυροβολεί, ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους έσπασαν τα παράθυρα και προσπάθησαν να ξεφύγουν.

Άλλοι μάρτυρες, σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι ο δράστης, ένας γενειοφόρος άνδρας με σκούρα καμπαρντίνα, μπορεί να έριξε έως και 30 πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στη σκηνή άκουσαν πυροβολισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ