Πότε θα απαντήσει η Εθνική Τράπεζα;

Από χθες η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας ταλανίζεται από τις αποκαλύψεις για την δράση του αντιπρόεδρου των Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, ο οποίος φέρεται να έχει προχωρήσει σε πωλήσεις πολυτελών κατοικιών σε Κινέζους επενδυτές προκειμένου να βγάλουν την “Χρυσή Βίζα” με την χρήση πιστωτικών καρτών και POS. 

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Jumbo θα αποπέμψει τον κ. Παπαευαγγέλου από την εταιρεία ενώ σε ανακοίνωση που δημοσίευσε πριν λίγη ώρα, παίρνει αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο και κάνει λόγο για άγνοια της εταιρείας για τις προσωπικές επιχειρηματικές δράσεις του αντιπροέδρου της εταιρείας και τονίζει πως καμά από τις συναλλαγές δεν έγινε μέσω κάποιου από τους λογαριασμούς της εταιρείας. Η ανακοίνωση της Jumbo έρχεται σε απάντηση ερώτησης που υπέβαλε προς την εισηγμένη η επιτροπή κεφαλαιαγοράς. 

Η Εθνική Τράπεζα επίσης έχει εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς μέσω αυτής γίνονταν οι συναλλαγές για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Παπαευαγγέλου. Προκαλεί λοιπόν απορία η καθυστέρηση στην έκδοση οποιασδήποτε ανακοίνωσης από την μεριά της τράπεζας, κάτι που μόνο κακό κάνει στην εικόνα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ