Κατά 4,8% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών του λιανικού εμπορίου τον Αύγουστο

Άνοδο παρουσίασε τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και ο όγκος του λιανικού εμπορίου τον Αύγουστο, όπως προκύπτει από τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον Αύγουστο του 2018 ενισχύθηκε κατά 4,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του περασμένου Ιουλίου εμφάνισε μείωση 1,8%.

Το ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης Όγκου παρουσίασε αύξηση 3,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017, ενώ συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2018, σημείωσε υποχώρηση κατά 1,3%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Αύγουστο του 2018 υποχώρησε κατά 0,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου, ενώ ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου σημείωση μείωση 0,9% σε σχέση επίσης με τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών κατά 4,8% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον δείκτη του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, προήλθε, κυρίως, από την αύξηση κατά 8% στα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων, κατά 6,8% στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων, κατά 3,3% στα τρόφιμα-ποτά-καπνός, κατά 2% στα φαρμακευτικά-καλλυντικά και κατά 1,8% στα βιβλία-χαρτικά-λοιπά είδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ