“Βουτιά” για το πετρέλαιο εν μέσω διεθνών πιέσεων

Πέφτει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές μετά την πίεση που δέχτηκε από την νέα αύξηση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, όσο αι από την πτώση της Wall Street. 

Πιο συγκεκριμένα το brent υποχωρεί σχεδόν 0,60% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό βρίσκεται επίσης εν μέσω πτώσης η οποία νωρίτερα έφτασε το -0,57% στα 66,44 δολάρια το βαρέλι. «Το πετρέλαιο βρέθηκε υπό ισχυρές πιέσεις πωλήσεων, καθώς το selloff που σημειώθηκε στις αγορές αναζωπύρωσε τους φόβους σχετικά με μία πιθανή πτώση στην άνοδο της ζήτησης», σχολιάζει ο αναλυτής της FXTM, Lukman Otunuga.Χθες (25/10) ο δείκτης S&P 500 στη Wall έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -3,09% στις 2.656,10 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον Nasdaq, ο οποίος υποχώρησε κατά -4,43% στις 7.108,40 μονάδες.

Παράλληλα, το πετρέλαιο επηρεάστηκε αρνητικά και από το γεγονός ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 6,3 εκατ. βαρέλια, στα 422,79 εκατ. βαρέλια συνολικά. Η παραγωγή της χώρας παρέμεινε αμετάβλητη στα 10,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, επίπεδο οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τα 11,2 εκατ. βαρέλια στα οποία βρέθηκε στις αρχές του μήνα και τα οποία αποτελούν ρεκόρ. Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο τύπου WTI έχει απωλέσει σχεδόν το 10% της αξίας του κατά τον Οκτώβριο, ενώ οι απώλειες για το πετρέλαιο τύπου Brent ανέρχονται στο 9%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ