Μαυροβούνιο: 250 εκατ. ευρώ επενδύσεις στην αγροτική παραγωγή

Τόσο η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου όσο και παραγωγοί αλλά και ξένοι επενδυτές έχουν προγραμματισμένες επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ στην αγροτική παραγωγή της χώρας. 

Ο χρονικός ορίζοντας των επενδύσεων δεν θα ξεπεράσει τα 4 χρόνια και όπως ανακοίνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας, οι επενδύσεις είναι αναγκαίες για να μπορέσει η χώρα να αξιοποιήσει την παραγωγή της και να σταθεί ισάξια σε μια όλο και περισσότερο ανταγωνιστική αγορά. Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου καταβάλει προσπάθειες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα, καθώς αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην πώληση εγχώριων προϊόντων, δήλωσε ο γραμματέας του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Λήτια Ρούμ, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της ανάπτυξης του γεωργικό τομέα του Μαυροβουνίου. 

Το έλλειμμα του εμπορίου του Μαυροβουνίου στον τομέα των τροφίμων είναι σημαντικό, ενώ ο λόγος εξαγωγών προς εισαγωγές είναι κάτω από το 10%. Οι εισαγωγές περιλαμβάνουν κυρίως το κρέας, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι εξαγωγές αποτελούνται κυρίως από ποτά, καπνιστά και αποξηραμένα προϊόντα, όπως ανακοίνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μαυροβουνίου 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ