Το IQOS ανέβασε τις πωλήσεις και τα κέρδη της Philip Morris

Πωλήσεις και κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο του έτους η Philip Morris International, αντλώντας ώθηση από εναλλακτικό σύστημα καπνίσματος IQOS, που θερμαίνει τον καπνό αντί να τον καίει, στο οποίο εξάλλου η καπνοβιομηχανία έχει στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τη μελλοντική της πορεία.

Ειδικότερα, η εταιρεία για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,44 δολαρίων έναντι κερδών 1,27 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 1,28 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας το ίδιο διάστημα, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν από τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ανήλθαν στα 7,5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 0,4%, ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις της αγοράς που ανέμενε έσοδα ύψους 7,17 δισ. δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου, η Philip Morris επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης 2018, σημειώνοντας ότι αναμένει κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 4,97 και 5,02 δολαρίων, με βάση τις τρέχουσες ισοτιμίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο συνολικός όγκος των τσιγάρων και των θερμαινόμενων ράβδων καπνού της ανήλθε στα 203,7 δισ. μονάδες, μειωμένος κατά 2,1%, ωστόσο εξαιρουμένης της επίδρασης εκτιμώμενων μεταβολών στα αποθέματα των διανομέων ο όγκος αυξήθηκε κατά 1,1%.

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις θερμαινόμενων ράβδων καπνού αναμένεται να διπλασιαστούν φέτος, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να περιμένει παραγγελίες ύψους 41-42 δισ. μονάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ