Nestle: Αύξηση πωλήσεων στο εννεάμηνο λόγω Βόρειας Αμερικής και καφέ

Η Nestle ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της τους πρώτους εννέα μήνες του έτους αυξήθηκαν, ενισχυμένες από τη βελτίωση που καταγράφηκε στη Βόρεια Αμερική και από τη θετική ανάπτυξη που σημειώθηκε σε όλες της κατηγορίες και κυρίως στον τομέα του καφέ.

Ο ελβετικός γίγαντας καταναλωτικών αγαθών ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του κατά το εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ανήλθαν στα 66,4 δισ. ελβετικά φράγκα (66,9 δισ. δολάρια) έναντι 65,1 δισ. ελβετικών φράγκων την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το MarketWatch.

Η οργανική ανάπτυξη για την ίδια περίοδο ήταν 2,8%, φτάνοντας στο 2,9% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Nestle, που ανέφερε ότι η πραγματική εσωτερική ανάπτυξη για την περίοδο ήταν 2,3%.

“Αρχίσαμε να βλέπουμε τη βελτιωμένη δυναμική στη Βόρεια Αμερική και στην κατηγορία βρεφικής διατροφής παγκοσμίως. Η επιχειρηματική μας δραστηριότητα στην Κίνα συνέχισε να αναπτύσσεται με μονοψήφιο ρυθμό”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle, Mark Schneider.

Η ελβετική εταιρεία επανέλαβε την πρόβλεψή της για το σύνολο του 2018, εκτιμώντας ότι ο ρυθμός αύξησης των οργανικών πωλήσεων θα είναι περίπου 3% και η βελτίωση του περιθωρίου κέρδους θα κινηθεί σύμφωνα με τον στόχο για το 2020. Σημείωσε ακόμη πως αναμένεται δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους περίπου 700 εκατ. ελβετικών φράγκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ