Ανέβαλε το ταξίδι της στο Ριάντ η Λαγκάρντ στη σκιά της υπόθεση Κασόγκι

Το ταξίδι της στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συμμετείχε στο επενδυτικό συνέδριο Future Investment Initiative που θα διεξαχθεί 23-25 Οκτωβρίου στη Σαουδική Αραβία, ακύρωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ακύρωση συμμετοχής της Λαγκάρντ στο επενδυτικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Ριάντ, το οποίο είναι γνωστό και ως “Νταβός της ερήμου”, έρχεται να προστεθεί στις αυξανόμενες τις τελευταίες ημέρες ακυρώσεις, με αφορμή την εξαφάνιση και την υποψία για δολοφονία του Σαουδάραβα αρθρογράφου της Washington Post, Jamal Khashoggi, αναφέρει το CNBC.

“Το προγραμματισμένο ταξίδι της Γενικής Διευθύντριας στη Μέση Ανατολή αναβάλλεται”, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον λόγο της αναβολής, παρότι την περασμένη εβδομάδα η Λαγκάρντ είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας πως αν και είναι “τρομοκρατημένη” από την εξαφάνιση και την υποψία για δολοφονία του Khashoggi, σχεδίαζε ακόμα να παραστεί στη διάσκεψη στο Ριάντ.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ακυρώσει τη συμμετοχή τους κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon, ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, ο διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, Stephen Schwarzman, και ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard, Ajay Banga.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των CNBC, Financial Times, CNN και The New York Times, ακύρωσαν επίσης τη συμμετοχή τους, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με την εξαφάνιση του Khashoggi.

Όπως σημειώνει το CNBC, Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι ο Khashoggi δολοφονήθηκε από ομάδα Σαουδαράβων, αλλά το Ριάντ αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ