Πρόστιμο 800 εκατ. ευρώ στην Audi για το σκάνδαλο dieselgate

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi, θυγατρική του ομίλου Volkswagen, ανακοίνωσε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 800 εκατ. ευρώ για παραβιάσεις που συνδέονται με το σκάνδαλο του dieselgate.

Η Audi, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αποδέχθηκε το πρόστιμο και δεν προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι παραδέχεται την ευθύνη της για τις αποκλίσεις από τις προδιαγραφές περί ρύπων.

Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι η επιβολή του προστίμου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρήση του 2018, αναφέρει το Reuters.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα εξάλλου, η Volkswagen τερμάτισε τη συνεργασία της με τον διευθύνων σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, ο οποίος υπόκειται σε έρευνα για εμπλοκή του στην υπόθεση εξαπάτησης σχετικά με τις προδιαγραφές ρύπων.

Σημειώνεται ότι πρόστιμο στο πλαίσιο του σκανδάλου dieselgate έχει επιβληθεί και στον μητρικό όμιλο της Audi. Ειδικότερα, τον Ιούνιο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1 δισ. ευρώ στον όμιλο Volkswagen για ελλιπή επίβλεψη που είχε ως αποτέλεσμα να επιτραπεί η πώληση εκατομμυρίων ρυπογόνων αυτοκινήτων. Τότε η γερμανική εισαγγελία είναι ανακοινώσει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής αντίστοιχου προστίμου και στην Audi.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ