Μικτή εικόνα στην Ασία, μετά την νέα πτώση της Wall Street

Ανάμικτη εικόνα έδειξαν τα ταμπλό στην Ασία ύστερα από από την νέα πτώση της Wall Street, απόρροια των γεωπολιτικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία. 

Η υπόθεση του θανάτου του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι παραμένει στο επίκεντρο ενώ υπάρχουν ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι εξελίξεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, ενώ ο Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας έχει διατάξει εσωτερική έρευνα για την διαλεύκανση της εξαφάνισης  του δημοσιογράφου. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Wall Street είδε μια σχετικά αναμενόμενη πτώση, ενώ μικτές αντιδράσεις υπάρχουν στα ασιατικά χρηματιστήρια. Οι αγορές της Κίνας δείχνουν οριακές πτώσεις, με το Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 0,19%, τη Σαγκάη να βρίσκεται στο -0,15% και την Σεντζέν να χάνει 0,93%. Ο πληθωρισμός της Κίνας τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 2,5% σε σχέση με πέρυσι και κατά 0,7% υψηλότερος από τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα, ωστόσο, ο πληθωρισμός των παραγωγών έχασε τα κέρδη της τάξης του 4,1% τον Αύγουστο – ένδειξη της επιβράδυνσης της οικονομικής δυναμικής εν μέσω της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο NIKKEI βρίσκεται στο +1,25% ενώ χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις ήταν οι συναλλαγές στην Νότια Κορέα. Ο ASX 200 παρουσίασε αύξηση κατά 0,53%, με τους περισσότερους κλάδους να παρουσιάζουν υψηλότερες τάσεις. Ο υποτομέας των βαρέων μετοχών παρουσίασε κέρδη 0,42%, με τις μεγαλύτερες τράπεζες να τείνουν ψηλότερα.

Η Wall Street στην χθεσινή της συνεδρίαση έκλεισε με αρνητικό πρόσημο και τις εταιρείες τεχνολογίας για άλλη μια φορά να συνεχίζουν την πτωτική τους τάση που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε κατά 0,6%, κλείνοντας στα 2.750,79, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,9% για να τερματίσει την ημέρα διαπραγμάτευσης στις 7,430,74. Ο Dow Jones Industrial Average επίσης έχασε 89,44 μονάδες για να κλείσει στις 25.250,55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ