Ζεεχόφερ: Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να παραμείνει σταθερή η κυβέρνηση

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) θα κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος και υπουργός Εσωτερικών της Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ, μετά την ταπεινωτική ήττα που υπέστη το κόμμα του στις χθεσινές εκλογές στη Βαυαρία.

“Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι ο μεγάλος συνασπισμός μπορεί να συνεχίσει το έργο του με σταθερό τρόπο παρά τα σχόλια που έγιναν χθες», δήλωσε ο Ζεεχόφερ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Χριστιανοκοινωνιστές, το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, στις εκλογές που διεξήχθησαν εχθές στη Βαυαρία έλαβαν ποσοστό 37,2%, καταγράφοντας απώλειες δέκα ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και χάνοντας πλέον την αυτοδυναμία.

Κακή επίδοση κατέγραψαν επίσης οι Σοσιαλδημοκράτες, το τρίτο κόμμα του μεγάλου συνασπισμού της Μέρκελ, οι οποίες συγκέντρωσαν το χαμηλότερο ποσοστό τους σε τοπικές εκλογές μεταπολεμικά και αναδείχθηκαν πέμπτο κόμμα.

Με δύο από τα κόμματα του μεγάλου συνασπισμού, Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες, να υφίστανται πρωτοφανή καθίζηση και μόλις δύο εβδομάδες από τις τοπικές εκλογές στην Έσση, στις οποίες προβλέπεται πύρρειος νίκη για τους κυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η επανεκλογή της Άγκελα Μέρκελ στην προεδρία του κόμματος στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών τον Δεκέμβριο. Ήδη, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ακούγονται φωνές στους κόλπους των Γερμανών συντηρητικών που κάνουν λόγο για “νέα θεμέλια που θα προετοιμάσουν το κόμμα για το μέλλον”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ