“Νύχτα Τρόμου” στην Wall Street, τα futures δείχνουν ότι η διόρθωση θα συνεχιστεί και σήμερα

Τα μεσαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow Jones δείχνουν πως η Πέμπτη θα είναι επίσης “άσχημη” για την Wall Street, καθώς αυτή τη στιγμή εμφανίζονται μειωμένα κατά 244 μονάδες, κάτι που σημαίνει σύμφωνα με τους αναλυτές πως ο Dow Jones θα ανοίξει πεσμένος κατά 335,74 μονάδες. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης S&P 500 από την πλευρά τους ήταν χαμηλότερα κατά 0,82% και δείχνουν επίσης πτώση στην σημερινή συνεδρίαση.

Ο SPDR S&  500 ETF υποχώρησε 0,57% μετά τις ώρες συναλλαγών την Τετάρτη, που ακολούθησε την πτώση του 3,2% κατά τη διάρκεια μιας ημέρας κατά την οποία το σύνολο των μετοχών παρουσίασε ισχυρό sell off. “Η αδυναμία του Οκτωβρίου επιταχύνθηκε σήμερα καθώς ο όγκος αυξήθηκε και η πώληση ήταν ευρέως διαδεδομένη”, δήλωσε ο Bruce Bittles, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Baird, σε σημείωμα μετά το κλείσιμο της Τετάρτης. “Μπορεί να χρειαστεί να δούμε στοιχεία εξαντλητικής πώλησης, αυξημένη απαισιοδοξία των επενδυτών και μια υγιέστερη πτώση πίσω από την ύφεση για να υποδηλώσουμε ότι οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι υποχωρούν”.

Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε 831,83 μονάδες χαμηλότερα στα 25.598,74, καθώς η Intel και η Microsoft υποχώρησαν περισσότερο από 3,5% η κάθε μια. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 4% στα 7.422,05, καθώς οι μετοχές της Amazon και άλλων τεχνολογικών εταιρειών μειώθηκαν. Η επίδοση των Dow Jonew και το S&P ήταν η χειρότερη από τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. 

Ταυτόχρονα, το πιο ευρύτατο ποσοστό παρακολούθησης του φόβου των επενδυτών επιταχύνθηκε την Τετάρτη. Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE, γνωστός ως VIX, σημείωσε άνοδο 44%, φθάνοντας στις 22,96 μονάδες, από τις αρχές Απριλίου. Το VIX μετράει τη συνεπαγόμενη μεταβλητότητα στις επιλογές του δείκτη S&P 500. 

Το Invesco QQQ Trust , το οποίο παρακολουθεί το Nasdaq-100, υποχώρησε 0,7% μετά την συνεδρίαση της Τετάρτης, δείχνοντας πως οι τεχνολογικές μετοχές θα βρεθούν υπό πίεση για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε 3,3% στις 2.785,68 μονάδες, με τον τομέα της τεχνολογίας να παρουσιάζει χαμηλότερες επιδόσεις. Ο ευρύς δείκτης σημείωσε επίσης μια πενταήμερη συνεχόμενη απώλεια – η μεγαλύτερη από το Νοέμβριο του 2016 – και έπεσε κάτω από τους κινούμενους μέσους των 50 ημερών και των 100 ημερών, ακολουθώντας ευρέως τα τεχνικά επίπεδα.

“Ενώ οι εποχιακές τάσεις γίνονται ολοένα και ευνοϊκότερες όσο κατευθυνόμαστε στο τέλους του έτους, δεν έχουμε δει ακόμη στοιχεία ότι οι συνολικές πωλήσεις έχουν φτάσει στην εξάντληση”, δήλωσε ο Bittles.“Προς το παρόν, η προσοχή παραμένει δικαιολογημένη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ