Το City αναμένεται να χάσει 5.000 θέσεις εργασίας λόγω Brexit

Παρότι συμφωνεί με τις εκτιμήσεις ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη λόγω του Brexit, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, John Glen, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι το City θα παραμείνει ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας μιλώντας σε βουλευτές σημείωσε πως συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας ότι 5.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών θα μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη μέχρι τη στιγμή που η Βρετανία πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όπως τόνισε, λόγω της αβεβαιότητας για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ, οι χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να ανοίξουν γραφεία στο Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και αλλού έως τον Μάρτιο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε δε στη Γαλλία, επειδή προσπάθησε, όπως είπε, να εκμεταλλευτεί την αβεβαιότητα εν όψει του Brexit.

Αν και αναγνώρισε ότι δεν έχουν υπάρχει ακόμη “μαζικές μετακινήσεις μεγάλων οργανισμών” σε άλλες πόλεις, ο Γκλεν δήλωσε: “Είμαστε σαφώς σε μια δυναμική διαπραγμάτευση, όπου οι Γάλλοι ειδικότερα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αβεβαιότητα λόγω του Brexit”.

“Ο μοναδικός μου στόχος όσον αφορά το City είναι να διασφαλίσω όσο το δυνατόν περισσότερη συνέχεια στην οικονομική αξία που μπορεί να παραγάγει το City”, δήλωσε ο Glen σε επιτροπή της Βουλής των Λόρδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ