ΑΑΔΕ: Στο 20,6% το ποσοστό παραβατικότητας στον τομέα υγραερίου

Υψηλό ποσοστό παραβατικότητα στον τομέα του υγραερίου καταδεικνύουν οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιήσει οι υπηρεσίες της της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων της για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Αρχή, στο οκτάμηνο έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά 388 επιχειρήσεις και έχουν διαπιστωθεί αντίστοιχα παραβάσεις σε 80 εξ αυτών. Από τα συνολικά αποτελέσματα προκύπτει ότι το ποσοστό παραβατικότητας, που έχει διαπιστωθεί στον τομέα των υγραερίου, ανέρχεται σε 20,6%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ επικαιροποιούν -όπως κάνουν διαρκώς- τα επιχειρησιακά σχέδια ελέγχου τους και προγραμματίζουν περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων στα ενεργειακά προϊόντα.

Ειδικά για το υγραέριο, προετοιμάζεται το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνδεση των αντλιών διάθεσης υγραερίου με τους φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, προκειμένου να διαβιβάζονται τα στοιχεία των πωλήσεων (ποσότητες και αξίες) σε βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ για περαιτέρω αξιοποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ