Ντι Μάιο: Προτεραιότητά μου ο ιταλικός λαός και όχι οι αγορές

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προτιμούσε να υπερασπιστεί τον ιταλικό λαό παρά να υποκύψει στις αγορές εάν αναγκαστεί να κάνει μια τέτοια επιλογή.

Η ιταλική κυβέρνηση, που απαρτίζεται από το αντικαθεστωτικό Κίνημα 5 Αστέρων και από τη δεξιά Λέγκα, έχει θέσει τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ το επόμενο έτος, τρεις φορές τον στόχο που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνησης, θέτοντας την χώρα σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Ανησυχούμε για τις αγορές, αλλά μεταξύ του spread και των Ιταλών επιλέγω τον ιταλικό λαό”, δήλωσε ο Ντι Μάιο σε συνέντευξή του στην τηλεόραση RAI3, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ντι Μάιο, ο οποίος είναι και ο ηγέτης των 5 Αστέρων, σημείωσε ότι δεν κατανοεί γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να απορρίψει τον προϋπολογισμό της χώρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του θα περιορίσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τις τράπεζες και τους πετρελαϊκούς ομίλους.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομίας, Τζιοβάνι Τρία, κάνει καλή δουλειά και κανένας κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν είναι στον ορίζοντα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα των εφημερίδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ