Ανάκληση 2,43 εκατ. υβριδικών οχημάτων από την Toyota, ποια μοντέλα αφορά

Στην ανάκληση συνολικά 2,43 εκατ. υβριδικών οχημάτων βενζίνης προχωρά η Toyota, λόγω προβλήματος στο υβριδικό σύστημα που μπορεί να οδηγήσει σε σβήσιμο του κινητήρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας την Παρασκευή.

Η ανάκληση, που περιλαμβάνει τα μοντέλα Prius και Auris, αφορά οχήματα που παρήχθησαν από τον Οκτώβριο του 2008 έως και τον Νοέμβριο του 2014, αναφέρει το Reuters.

Ειδικότερα, η ανάκληση αφορά περίπου 1,25 εκατ. οχήματα που έχουν πωληθεί στην Ιαπωνία, 830.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Βόρεια Αμερική και 290.000 οχήματα στην Ευρώπη, καθώς και οχήματα που έχουν πωληθεί στην Κίνα, την Αφρική, την Ωκεανία και άλλες περιοχές.

Στην ανακοίνωσή της η Toyota αναφέρει ότι σε “σπάνιες περιπτώσεις” σε ορισμένα οχήματα ενδέχεται να μην λειτουργήσει η μετάβαση του συστήματος σε ασφαλή λειτουργία σε περίπτωση σφάλματος στο υβριδικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος και τελικά σε σβήσιμο του κινητήρα.

Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία σημειώνει ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής γνώση για τυχόν ατυχήματα λόγω του προβλήματος αυτό στην Ιαπωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ