Φέσσας: Καθηλωμένη σε χαμηλή πτήση η οικονομία

Η ανάπτυξη δεν έχει ακόμα γερές βάσεις, γεγονός που σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις στις τράπεζες και στο χρηματιστήριο δημιουργεί ανησυχία, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒ για την παρουσίαση της 2ης Ετήσιας Έρευνας, με τίτλο “Ο σφυγμός του επιχειρείν”, που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ με τη συνδρομή της MRB, o Θ. Φέσσας δήλωσε: “Δυστυχώς η οικονομία είναι καθηλωμένη σε ‘χαμηλή πτήση’ και οι βάσεις για την ανάπτυξη δεν είναι ακόμη στέρεες. Είναι αυτονόητο ότι αυτό μας ανησυχεί, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά και τις τράπεζες”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επεσήμανε μάλιστα την ανάγκη να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα και να συνεχιστεί εντατικά η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας καθώς μένουν πολλά ακόμη να γίνουν

“Το μήνυμά μας είναι σαφές: Να μην ξηλωθούν όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, να λείψουν οι προεκλογικές παροχές και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και που είναι πολλές”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Φέσσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ