H Πράγα είναι η πιο “Bitcoin Friendly” πόλη στον κόσμο!

Μπορεί το Bitcoin να δέχεται αρκετές πιέσεις το τελευταίο διάστημα, όμως δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί που έχουν νομίσματα στην κατοχή τους και θέλουν να βρουν τρόπους να τα χρησιμοποιήσουν στις καθημερινές τους συναλλαγές. Άλλωστε η δυνατότητα χρήσης του Bitcoin στην καθημερινότητα θα το βοηθήσει να επεκταθεί και να γίνει αποδεκτό από την μάζα των καταναλωτών.

Πολλά καταστήματα, χώροι, κινηματογράφοι, καφέ και μπαρ δέχονται Bitcoin σε όλο τον κόσμο, όμως μέσα σε όλες τις πόλεις που έχουν τις περισσότερες επιχειρήσεις που δέχονται κρυπτονομίσματα και οδηγούν την κούρσα προς ένα FinTech μέλλον, ξεχωρίζει μια. Η Πράγα.

Το Bitcoin Hotspots καταγράφει τα σημεία που δέχονται Bitcoin και αποκαλύπτει τις πιο φιλικές προς το κρυπτονόμισμα πόλεις του κόσμου. Εξετάζει τόσο των αριθμό των επιχειρήσεων που δέχονται Bitcoin όσο και τον τύπο των επιχειρήσεων που το δέχονται, προσφέροντας έτσι πολλαπλές και πλήρεις υπηρεσίες στους κατόχους Bitcoin.

H Πράγα, ξεπέρασε το πάντα πρόθυμο να αξιοποιήσει τις πιο τελευταίες τεχνολογίες Σαν Φρανσίσκο, με 154 σημεία μέσα στην πόλη που δέχονται bitcoin ενώ διαθέτει και 12 ΑΤΜ. Φυσικά δεν είναι έκπληξη η παρουσία πόλεων όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη μέσα στην λίστα των 10 πιο φιλικών προς το Bitcoin πόλεων, όμως σίγουρα αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το Μπουένος Άιρες “κερδίζει” και τις 2 ευρισκόμενο στην δεύτερη θέση με 130 τοποθεσίες που δέχονται bitcoin.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματάνε εδώ καθώς στην ένατη θέση της λίστας βρίσκεται η Βιέννη, η οποία μπορεί να είναι διάσημη για πολλά πράγματα, όμως σπάνια έρχεται στο μυαλό για το Bitcoin.

Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη είναι η πλήρης απουσία Ασιατικών πόλεων από αυτή την λίστα, δεδομένου ότι η εξάπλωση, η αποδοχή από το κοινό και η ύπαρξη πάρα πολλών μικροεπενδυτών αλλά και miners, είναι τεράστια. Το Τόκιο για παράδειγμα που θεωρείται “παράδεισος” της τεχνολογίας δεν κατάφερε να υιοθετήσει το Bitcoin τόσο γρήγορα όσο οι ευρωπαϊκές πόλεις.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ