XA: “Σφυροκόπημα” στις τραπεζικές μετοχές

Βαριές απώλειες υφίστανται σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, παρασύροντας χαμηλότερα τόσο τον δείκτη FTSE Large Cap όσο και τον βασικό δείκτη του χρηματιστηρίου.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αποδίδουν την εικόνα του τραπεζικού ταμπλό στις πρόσφατες εκθέσεις των ξένων οίκων που κάνουν λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών από τις συστημικές τράπεζες να περιορίσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους, αλλά και στις εκτιμήσεις ότι δεν αποκλείεται τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα να χρειαστούν νέες ανακεφαλαιοποιήσεις.

Η “βουτιά” των τραπεζικών τίτλων ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00, με τη μετοχή της Πειραιώς να είναι η πρώτη που δέχθηκε τα πυρά των πωλητών, ενώ γρήγορα ακολούθησαν και οι υπόλοιπες τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει νωρίτερα απώλειες έως και 15%.

Το sell off στις τράπεζες οδήγησε σε πτώση και άλλες μετοχές του ταμπλό, παρασύροντας τον Γενικό Δείκτη και τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι απώλειες για τους τραπεζικούς τίτλους έχουν περιοριστεί εν μέρει, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει αυτήν την ώρα μονοψήφιες απώλειες.

Ειδικότερα, ο δείκτης των τραπεζών διαμορφώνεται στις 503 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 9,36%, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,65% στις 663 μονάδες, ενώ ο FTSE Large Cap σημειώνει πτώση 2,40% στις 1.752 μονάδες. Απώλειες 2,73% για τον FTSE Mid Cap, στις 1.061 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ