Ιταλία: Μειώνει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του 2018 και 2019 η Confindustria

Η οικονομία της Ιταλίας θα αναπτυχθεί το επόμενο έτος με χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν και πιο αργά από ό,τι προβλέπει η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας, σημείωσε την Τετάρτη η ένωση εργοδοτών Cofindustria.

Το λόμπι εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Ιταλίας το επόμενο έτος θα αυξηθεί κατά 0,9%, αντί ανόδου 1,1% που προέβλεπε στην προηγούμενη εκτίμησή του, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από την ανάπτυξη 1,6% που προβλέπει το τριετές σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης.

Παράλληλα, η Confindustria αναθεώρησε πτωτικά την εκτίμησή της και για τον ρυθμό ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας το τρέχον έτος, ο οποίος εκτιμά πλέον ότι θα διαμορφωθεί στο 1,1% από 1,3% που είχε υπολογίσει τον Ιούνιο.

Η ένωση σημειώνει ότι η καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία της ιταλικής οικονομίας συνδέεται με τις αλλαγές στην εμπορική πολιτική των ΗΠΑ και με τις αναταράξεις που παρατηρούνται στις αναδυόμενες οικονομίες, όπως στην Τουρκία και στην Αργεντινή, καθώς με τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και με την αύξηση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ