Με τιμή 19 λίρες/ανά μετοχή το ντεπούτο της Aston Martin στο χρηματιστήριο, στα 4,3 δισ. λίρες η αποτίμηση

Με τιμή 19 λίρες ανά μετοχή έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η Aston Martin, με τη χρηματιστηριακή αξία της κατασκευάστριας εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων να διαμορφώνεται στα 4,3 δισ. λίρες ή 5,6 δισ. δολάρια.

Στην αρχή της συνεδρίασης οι μετοχές της εταιρείας κινήθηκαν κοντά στη τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς, των 19 λιρών (24,7 δολαρίων) ανά μετοχή, για να υποχωρήσουν όμως στη συνέχεια έως και 6,6%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη θετική ανταπόκριση που έχουμε λάβει από τους επενδυτές”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Andy Palmer, όπου χαρακτηρίζει την αρχική δημόσια προσφορά ως ορόσημο για την εταιρεία και δεσμεύεται να υλοποιήσει τα σχέδια ανάπτυξης της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η Aston Martin περιόρισε τις φιλοδοξίες της για το ύψος της αρχικής δημόσιας προσφοράς της κατά 11%, διαμορφώνοντας το εύρος της τιμής διάθεσης από τις 17,50-22,50 λίρες ανά μετοχή σε 18,50-20 λίρες ανά μετοχή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο και θα καλύψει το σύνολο των μετοχών που θα διατεθούν και αντιστοιχούν στο 25 του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Aston Martin, που πέρυσι επανήλθε στην κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2010 και έχει χρεοκοπήσει επτά φορές στην ιστορία της, σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στον χώρο των σπορ αυτοκινήτων με τα μοντέλα Vanquish, Vantage και DB, ενώ ταυτόχρονα αναβιώνει και το μοντέλο Lagonda.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ