Λάρι Κάντλοου: “Ο Τραμπ δεν είναι ικανοποιημένος από τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα”

Καμία πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου για το εμπόριο δεν βλέπει ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Λάρι Κάντλοου, ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η νέα εμπορική συμφωνία την οποία ανακοίνωσαν την Κυριακή οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα

Στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στην Κίνα, όπου προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε για το εμπόριο, ότι η Βόρεια Αμερική είναι μαζί”, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business τη Δευτέρα.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν φαίνεται πως θα υπάρξει άμεσα μια συμφωνία με την ασιατική χώρα αναφορικά με το εμπόριο.

“Τίποτα δεν αναμένεται άμεσα από την Κίνα”, σημείωσε, προσθέτοντας: “Νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Όχι, δεν θα έλεγα ότι θα υπάρξει κάτι άμεσα”.

Ο Κάντλοου συμπλήρωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο των εμπορικών διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο Τραμπ ενδεχομένως να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Υπενθυμίζεται ότι η σύνοδος των G20 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ