Joker: Περίεργη η σιωπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση της Folli Follie;

Μπορεί – μόλις εχθές τελικά ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος να ανέλαβε την ευθύνη – την ανέλαβε (;) – για την κατάσταση της Folli Follie στην Ασία και τα όσα βγήκαν στο “φως” της δημοσιότητας, αλλά στο μεταξύ επενδυτικό κοινό τελεί υπό την επήρεια σοκ μετά τα σημερινά δεδομένα.

Πώς να εξηγηθεί απόκλιση της τάξης του 90% (!) έναντι των δημοσιευμένων λογιστικών καταστάσεων απέναντι σε κατόχους ομολόγων, μετόχους και προμηθευτές; Εγείρονται πολλά ερωτήματα ήδη από την έναρξη του σκανδάλου, όταν ένα αμελητέας αξίας hedge fund κυριολεκτικά κατακεραύνωσε μία πολυεθνική εταιρεία κύρους η οποία εν τέλει αποδείχτηκε φτερό στον άνεμο.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία σημειωτέον, ήδη από την έναρξη του σκανδάλου, επέδειξε ιδιαίτερα αργά αντανακλαστικά στον χειρισμό της όλης υπόθεσης.

Για δε το επενδυτικό κοινό, ο δρόμος προμηνύεται μακρύς και επίπονος καθώς τα δεδομένα οδηγούν σε μακρόχρονες διενέξεις οι οποίες θα λυθούν κατά πάσα πιθανότητα σε δικαστικές αίθουσες.

Οψόμεθα …

JokerEMEA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ