Επαφές Τσίπρα με εκπροσώπους της BofA Merrill Lynch και της Morgan Stanley

Συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch αρχικά και με στελέχη της Morgan Stanley στη συνέχεια, έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη Νέα Υόρκη.

Όπως έχουν προαναγγείλει πηγές της κυβέρνησης, στη σειρά επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός με στελέχη κορυφαίων τραπεζικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, “θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ζητήματα της οικονομίας αποτελούν κεντρικό σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στον τομέα των επενδύσεων.

Η συνάντηση με Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, εχθές ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση διάρκειας μιας ώρας του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, έγινε σε καλό κλίμα σε σχέση με την προηγούμενη συνάντησή τους τον Ιούλιο στο περιθώριο του ΝΑΤΟ,

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξαναβάλουν στο τραπέζι μια θετική ατζέντα για τις σχέσεις τους και ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη για επίσημη συνάντηση εργασίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη μεριά του τόνισε ότι κρίσιμης σημασίας για την προώθηση των σχέσεων των δυο χωρών είναι να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου και μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση και η εφαρμογή των σχετικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, συμφωνήθηκε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της συνεργασίας των αρχών των δύο χωρών για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με σκοπό την περαιτέρω μείωση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ