Επενδύσεις 1,23 δισ. δολαρίων ετησίως έως το 2025 σε ΑΠΕ σχεδιάζει η Statkraft

H μεγαλύτερη εταιρείας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η νορβηγική εταιρεία Statkraft αποκάλυψε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1,23 δισ. δολαρίων (10 δισ. νορβηγικές κορώνες) ετησίως σε ΑΠΕ την περίοδο 2019-2025.

Όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία ενέργειας, σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αιολικής ενέργειας στα 6 GW και την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στα 2 GW έως το 2025. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ετήσιες επενδύσεις της για τον εκσυγχρονισμό των νορβηγικών υδροηλεκτρικών σταθμών θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. νορβηγικές κορώνες.

“Ο συνδυασμός του μοναδικού χαρτοφυλακίου μας, η σε βάθος κατανόηση της αγοράς, οι καινοτόμες λύσεις μας, καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον των πελατών μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μας καθιστούν προτιμητέο εταίρο τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές καθαρής ενέργειας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Statkraft, Christian Rynning-Tonnesen.

Η Statkraft ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις της θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει από τα κέρδη των υφιστάμενων μονάδων της, καθώς και μέσω “συστηματικών εκποιήσεων ποσοστών σε ολοκληρωμένες ηλιακές και αιολικές εγκαταστάσεις της σε επενδυτές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ