Κοντά σε συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας Αργεντινή και ΔΝΤ

Η Αργεντινή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται “κοντά” στην επίτευξη συμφωνίας για την ενίσχυση ενός προγράμματος για να αντιμετωπιστεί η νομισματική κρίση της χώρας της Λατινικής Αμερικής που έχει προκαλέσει συνεχιζόμενη αναταραχή στις αγορές, δήλωσε την Τρίτη η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο (Μαουρίσιο) Μάκρι”, τόνισε με tweet της η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Είμαστε κοντά στην τελική γραμμή”, πρόσθεσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ αναφορικά με την αναθεώρηση της συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούνιο μεταξύ της Αργεντινής και του Ταμείου για τη χορήγηση δανείου ύψους 50 δισ. δολαρίων, κάτι που επιδιώκει το Μπουένος Άιρες.

Εν τω μεταξύ, εχθές, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Λούις Καπούτο, υπέβαλε αιφνιδίως την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι για προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζα, εν μέσω των προσπαθειών για τη διαπραγμάτευση της νέας συμφωνίας με το ΔΝΤ.

Η παραίτηση αυτή οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, με την πεποίθηση πως μια νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική, οικονομική, νομισματική και συναλλαγματική κατάσταση”, αναφέρεται στη δήλωση του Καπούτο, στενού συνεργάτη του κεντροδεξιού προέδρου Μάκρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ