Σ. Λαζαρίδης (Bloomberg): “Οι ελληνικές εταιρείες έχουν παρουσιάσει αύξηση EBITDA 70%”

Συνέντευξη στο Bloomberg έδωσε στο περιθώριο του 13ου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χ.Α Σωκράτης Λαζαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στις συζητήσεις του roadshow αλλά και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο Σ. Λαζαρίδης ερωτηθείς τι πρέπει να αλλάξει στην Ελληνική οικονομία για να προσελκύσει επενδυτές, αναφέρθηκε στην παρουσία πολλών εταιρειών στο Roeadshow αλλά και τα καλά αποτελέσματα τα οποία παρουσιάζουν αυτές οι εταιρείες, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,έχουν παρουσιάσει συνολικά μια αύξηση του EBITDA που πλησιάζει το 70%.

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην εικόνα της Ελληνικής οικονομίας που σιγά σιγά αλλάζει και αυτό φαίνεται στις συνομιλίες που γίνονται στο πλαίσιο του Roadshow, καθώς οι αναλυτές και οι επενδυτές δεν ασχολούνται πια με τα δυνητικά προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά με τα αποτελέσματα των εταιρειών που έχουν μεταβεί στο Λονδίνο.

Επίσης αναφέρθηκε στην πρόωρη προεκλογική περίοδο που φαίνεται να έχει ανοίξει στην Ελλάδα και κατά πόσο αυτό ανησυχεί τους επενδυτές, λέγοντας πως “οι επενδυτές πάντα ανησυχούν για τις εκλογές και την προεκλογική περίοδο, αυτό είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια”, εξηγώντας πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για τους επενδυτές να ανησυχούν για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. 

Ερωτηθείς για το αν οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών τόνισε πως τέτοιου είδους ανησυχίες υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, φέτος το ενδιαφέρον περιορίζεται στα αποτελέσματα και την προοπτική των εταιρειών που συνοδεύουν την Ελληνική αποστολή και το μέλλον τους, καθώς η πορεία της χώρας είναι σταθερή και δεν έχει κάτι να προκαλεί ανησυχίες. 

Το μοναδικό “αρνητικό” στοιχείο της Ελληνικής αγοράς, το οποίο αποτελεί και την Αχίλλειο Πτέρνα της, είναι η απουσία προγραμματισμένων δημόσιων εγγραφών, οι οποίες όπως είπε χρειάζονται ένα χρονικό ορίζοντα 6 μηνών για να ωριμάσουν και μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν είχε αυτή την σταθερότητα. Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και όπως είπε ο Σ. Λαζαρίδης “τώρα μπήκαμε στο παράθυρο των 6 μηνών που χρειάζονται για να ωριμάσουν οι συνθήκες για να ξεκινήσουν οι δημόσιες εγγραφές” ενώ όπως διευκρίνισε υπολογίζεται πως με αυτή την ωρίμανση, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα μπορεί να έχει 1 IPO το χρόνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ