Ελλάδα και Κατάρ ενισχύουν την συνεργασία τους

Συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ συμφωνήθηκε στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχη Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι στη συνάντηση καλωσορίσθηκε η επίλυση σειράς εκκρεμοτήτων που αφορούν επενδύσεις από το Κατάρ στην Ελλάδα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως ο κ.Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά τον Al-Thani «για την οικονομική ενίσχυση της χώρας του με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι».

Κατόπιν της συνάντησης ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, είχε συνάντηση και με τον Επίτροπο, Δ. Αβραμόπουλο δεδομένου ότι κύριο ζητούμενο της ευρωπαϊκής συνόδου είναι η εσωτερική ασφάλεια και η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ