Στην αγορά της κάνναβης ετοιμάζεται να μπει η Coca Cola στον Καναδά

Η Coca Cola φέρεται να διεξάγει “σοβαρές συνομιλίες” με την εταιρεία Aurora Cannabis Inc για τη δημιουργία ποτών με κανναβιδιόλη, τη μη ψυχοδραστική χημική ουσία που βρίσκεται στα φυτά μαριχουάνας, ευρύτερα γνωστή ως CBD, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BNN Bloomberg.

Όπως σημειώνεται, πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση που σηματοδοτεί την εισβολή στον τομέα της μαριχουάνας ενός από τα πλέον εμβληματικά καταναλωτικά brands στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το BNN Bloomberg, σε αντίθεση με άλλες συμφωνίας μεταξύ παραγωγών οινοπνευματωδών ποτών και παραγωγών κάνναβης που αποσκοπούν στην Παρασκευή ποτών που θα προσφέρουν στους καταναλωτές μια αίσθηση παρόμοια με την εισπνοή μαριχουάνας, η Coca Cola και η Aurora πιθανότατα έχουν στόχο να δημιουργήσουν αναψυκτικά που θα απαλύνουν τη φλεγμονή, τον πόνο και τις κράμπες.

Αν και οι εκτιμήσεις ποικίλλου, η αγορά κανναβιδιόλης εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 2,1 δισ. δολάρια έως το 2020, από 202 εκατ. δολάρια το 2015, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στην Hemp Business Journal.

Οι πηγές αρνήθηκαν να μιλήσουν επωνύμως στο BNN Bloomberg καθώς οι συζητήσεις μεταξύ της Aurora και της Coca Cola παραμένουν ιδιωτικές.

Ο εκπρόσωπος της Coca Cola, Kent Landers, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ωστόσο σε ηλεκτρονική απάντησή του προς το BNN Bloomberg ανέφερε ότι “όπως και πολλοί άλλοι στη βιομηχανία αναψυκτικών, παρακολουθούμε στενά το θέμα της χρήση της μη ψυχοδραστικής ουσίας CBD ως συστατικό σε ποτά ευεξίας σε όλο τον κόσμο. Ο χώρος εξελίσσεται γρήγορα,. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις στην παρούσα φάση”.

Από τη μεριά της η εκπρόσωπος της Aurora, Heather MacGregor, σε ηλεκτρονική της απάντηση δήλωσε ότι ο παραγωγός κάνναβης έχει εκφράσει ενδιαφέρον συγκεκριμένα για τον χώρο των αναψυκτικών και προτίθεται να εισέλθει στην εν λόγω αγορά.

Το BNN Bloomberg σημειώνει, ωστόσο, ότι η συνομιλίες των δύο εταιρειών δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι επιτυχείς ή ότι μια ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία θα ανακοινωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ