Οδεύουν προς πλήρη κατάργηση τα Capital Controls

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο του εγχώριου όσο και του διεθνούς τύπου, τα Capital Controls οδεύουν προς την πλήρη κατάργηση. Η κατάργηση των Capital COntrols είναι κάτι που επιθυμεί διακαώς η κυβέρνηση, για να μπορέσει να τονώσει τόσο την αγορά όσο και να δώσει προς τον λαό το μήνυμα πως η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι πλασματική αλλά πραγματική. 

Η συζήτηση για τα Capital Controls, ξεκίνησε από συνέντευξη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην “Ναυτεμπορική”, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται σε μια προς το παρόν νέα χαλάρωση, με την οποία θα ολοκληρωθεί ο δεύτερος πυλώνας του οδικού χάρτη, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει στην πλήρη κατάργηση τους. “Θα έχουμε νέα χαλάρωση πολύ σύντομα. Όπως ξέρετε κινούμαστε πάνω σε έναν δημοσιευμένο οδικό χάρτη ο οποίος αποτελείται από τρεις πυλώνες. Με τη νέα χαλάρωση θα  ολοκληρωθεί ο δεύτερος πυλώνας που αφορά τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών και το άνοιγμα λογαριασμών και θα βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση για την πλήρη άρση των capital controls, δηλαδή στον 3ο και τελευταίο πυλώνα του οδικού χάρτη που αφορά τους περιορισμούς στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό”.

Η κατάργηση των Capital Controls, εκτός από τις Ελληνικές επιχειρήσεις, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και από το εξωτερικό αφού θα σηματοδοτήσει την παροχή μιας τεράστιας ανάσας στην αγορά και την δυνατότητα δραστηριοποίησης σε αυτήν και ξένων επενδυτικών και επιχειρηματικών σχημάτων. Επίσης είναι μεγάλη επιθυμία της κυβέρνησης να έχει ολοκληρωθεί η κατάργηση τους μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που θα σηματοδοτήσει την στροφή στην ανάπτυξη που θέλει να προωθήσει το Μαξίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ