Μητσοτάκης: Ο κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει

Την ανάγκη σύστασης ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη 83η ΔΕΘ.

Έκανε λόγο για “ένα θλιβερό επίλογο μιας αποτυχημένης κυβέρνησης”, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε “στο χαμηλότερο σημείο ενός κατήφορου, που διαρκεί περίπου τέσσερα χρόνια και στο κλείσιμο μιας γκρίζας εποχής, την οποία οι Έλληνες θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους”.

Tο συμβόλαιο που μας κρατούσε ενωμένους ως κοινωνία, η συμφωνία εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας, μεταξύ παραγωγής και οικονομίας, έχει σπάσει, σημείωσε. Το ζούμε πλέον στις μεγάλες καταστροφές που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα από την ανικανότητα της Πολιτείας να ανταποκριθεί ακόμη και στις στοιχειώδεις λειτουργίες της, πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

“O κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει. Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές η θέση της παραμένει εξαιρετικά επισφαλής”, τόνισε και ζήτησε “να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης που θα στηρίζεται πάνω στην αξιοκρατία, την εργατικότητα, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, τις ευκαιρίες για όλους”.

“Μπορούμε και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε”, σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι “σε δώδεκα μήνες θα έρθω πάλι στη ΔΕΘ. Πιστεύω ότι, με τη στήριξη των πολιτών, θα έρθω μια εβδομάδα νωρίτερα για να την εγκαινιάσω”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ