Οι βασικοί άξονες της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το σχέδιό του για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, κεντρικό μήνυμα του οποίου είναι το “Μπορούμε”, θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα στις 20.00 o Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 83ης ΔΕΘ.

“Γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από μια εποχή παρακμής. Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας”, τονίζουν πηγές της ΝΔ, δίνοντας το στίγμα της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ θα εστιάσει σε έξι βασικούς άξονες: την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον τομέα της οικονομίας, αναμένεται να αναπτύξει το όραμά, όπου μέσω της ριζικής αλλαγής του κράτους και την ενίσχυση της οικονομίας εστιάζει στην προσέλκυση επενδύσεων ώστε η Ελλάδα θα αναδειχθεί σε πρωταγωνίστρια των εξελίξεων.

Ιδιαίτερα έμφαση αναμένεται, όμως, να δώσει και στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους, καθώς στόχος του Κ. Μητσοτάκη είναι να εμφανιστεί πάνω απ’ όλα ενωτικός, σε αντίθεση -όπως τονίζουν- με τον πρωθυπουργό, και ως “πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων”, ώστε να πείσει και τους πιο δύσπιστους ψηφοφόρους.

Εξάλλου, από εχθές το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατέστησε σαφές ότι είναι ανοικτός σε συνεργασίες με άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις από τον χώρο του κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα, θα εστιάσει σε όλα όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους: τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη, για τα οποία θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις.

Εξάλλου, σε προηγούμενες τοποθετήσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δώσει προϊδεάσει για το τι πρόκειται να πει σήμερα. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να επαναλάβει τις θέσεις του για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων για χαμηλά εισοδήματα, μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, καθώς και του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 11%.

Όπως τονίζουν από τη ΝΔ, οι προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, “γατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ