ΕΕ: Εξάμηνη παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Εξάμηνη παράταση των κυρώσεων για 155 φυσικά πρόσωπα και 44 επιχειρήσεις για ενέργειες που υπονόμευσαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αποφάσισε τη Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Το Συμβούλιο παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας για έξι ακόμη μήνες, μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2019. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Αφορούν 155 φυσικά και 44 νομικά πρόσωπα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της ΕΕ.

Όπως αναφέρει το Συμβούλιο, η εκτίμηση της κατάστασης δεν δικαιολογεί αλλαγή του καθεστώτος των κυρώσεων.

Οι νομικές πράξεις εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία και να είναι διαθέσιμες στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω κυρώσεις αποτελούν μέρος των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης στην Ουκρανία, οι οποίες περιλαμβάνουν:

οικονομικές κυρώσεις που αφορούν συγκεκριμένους τομείς της ρωσικής οικονομίας, οι οποίες ισχύουν επί του παρόντος έτους έως τις 31 Ιανουαρίου 2019,

περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στην παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, τα οποία ισχύουν επί του παρόντος μέχρι τις 23 Ιουνίου 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ