Μόνο με λίρες οι συναλλαγές σε ακίνητα και οι μισθώσεις οχημάτων σύμφωνα με διάταγμα Ερντογάν

Διάταγμα με βάση το οποίο οι συναλλαγές για αγορά, πώληση και μίσθωση ακινήτων, όπως και η μίσθωση οχημάτων, θα γίνονται μόνο με τη χρήση λίρας υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το προεδρικό διάταγμα έχει ήδη δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της κυβέρνησης, σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet.

Ειδικότερα, το διάταγμα Ερντογάν προβλέπει ότι οι συμβάσεις αγοράς, πώλησης και μίσθωσης κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και η μίσθωση οχημάτων που έχουν γίνει σε ξένο νόμισμα θα μετατραπούν σε τουρκική λίρα εντός 30 ημερών.

Το διάταγμα προσθέτει επίσης ότι στις τρέχουσες συμβάσεις, οι συμφωνηθείσες τιμές σε ξένα νομίσματα θα επαναπροσδιοριστούν σε τουρκική λίρα εντός ενός μηνός και οι όροι του διατάγματος θα εκτελεστούν από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως υπενθυμίζει η Hurriyet, στις 29 Αυγούστου, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, είχε προαναγγείλει ότι η τουρκική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να αποτρέψει τη χρήση ξένων νομισμάτων για ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων και εμπορικών καταστημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ