Άδεια από τον ΠΟΕ για να επιβάλλει εμπορικές κυρώσεις στις ΗΠΑ ζητά η Κίνα

Άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου θα ζητήσει η Κίνα προκειμένου να επιβάλει εμπορικές κυρώσεις στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, εν μέσω του κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, όπως προκύπτει από την ατζέντα του ΠΟΕ.

Το αίτημα της Κίνας αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον δεν συμμορφώνεται με την απόφαση για τις πρακτικές ντάμπινγκ του 2013. Στο πλαίσιο αυτό το Πεκίνο θα ζητήσει από την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία θα συνεδριάσει στις 21 Σεπτεμβρίου, άδεια για την επιβολή κυρώσεων κατά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, η είδηση αυτή φαίνεται να επιδρά αρνητικά στις παγκόσμιες αγορές. Οι προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ προοιωνίζονται αρνητικό ξεκίνημα για τον Dow, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές απώλεσαν τα μέχρι τώρα κέρδη τους.

Όπως σημειώνει το CNBC, το 2017 ο ΠΟΕ εξέδωσε απόφαση υπέρ της Κίνας όσον αφορά τη εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών που αφορούσε αρκετά βιομηχανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των μηχανημάτων και των ηλεκτρονικών ειδών, προϊόντων της ελαφριάς βιομηχανίας, των μετάλλων και μεταλλευμάτων, με ετήσια αξία εξαγωγών έως και 8,4 δισ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ