Αλέξης Τσίπρας: “Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για την Νέα Δημοκρατία”

“Δεν υπάρχει λόγος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην χώρας μας” διευκρίνισε ο πρωθυπουργός σχετικά με την προοπτική επικύρωσης από τον Ελληνικό λαό της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς δεν είναι το όνομα και το σύνταγμα της Ελλάδας που πρόκειται να αλλάξει. 

Σε ότι έχει να κάνει με το αν η συμφωνία είναι συμφέρουσα ή όχι για την Ελλάδα και για όποιον έχει αντιρρήσεις γι΄αυτό, ο πρωθυπουργός επιτάθηκε εναντίον της αντιπολίτευσης λέγοντας “Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα” και κάλεσε την Νέα Δημοκρατία, αν έχει αντιρρήσεις και σκοπεύει να μην δεχτεί την συμφωνία, να βγει στους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΝΑΤΟ και να πει πως όταν και αν αλλάξει η πολιτική ηγεσία της χώρας μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, η συμφωνία δεν πρόκειται να ισχύει. 

Την ίδια ακριβώς προτροπή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και νωρίτερα στην συνέντευξη του. όταν κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσεισ τους διεθνείς συμμάχους της χώρας την πρόθεση της να ανατρέψει την συμφωνία, ανεξάρτητα με το τι θα αποφασίσει με το δημοψήφισμα του ο Σκοπιανός λαός. 

Επιτέθηκε κατόπιν ευθέως στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως με την πολιτική των Μητσοτάκη και Γεωργιάδη έχει χάσει τους παραδοσιακούς δεσμούς της με την παράταξη και έχει μεταλλαχτεί σε ένα άλλο κόμμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ