Τσίπρας: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

Ερωτηθείς για τις τετραπλές εκλογές τον Μάιο, ο πρωθυπουργός τόνισε πως σκοπός του είναι η εξάντληση της τετραετίας, καθώς οτιδήποτε άλλο θα είναι επικίνδυνο για τη χώρα. 

“Η βασική μου στρατηγική επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές στο τέλος της 4ετους θητείας. Αυτό θα επιδιώξω και πιστεύω ότι έχει αρκετές πιθανότητες να συμβεί. Η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να πάει καλύτερα η οικονομία. Θα είναι συλλογική και όχι μόνο προσωπική επιτυχία να γίνουμε η πρώτη κυβέρνηση που θα κλείσει τον κύκλο της και τη συνταγματική επιταγή”.

Σύμφωνα με τον ίδιο “οι ευρωπαϊκές εκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα την οποία παραμορφώνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές του Οκτώβρη του 2019 ακριβώς γιατί είναι η πολιτική δύναμη που πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι τρεις προηγούμενες, να βγάλουν τη χώρα από τα Μνημόνια. Το ερώτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα πάμε πίσω στα Μνημόνια, τη σπατάλη, τη ρεμούλα και τη διαπλοκή”.

“Αυτός είναι ο σχεδισμός μου. Όλα θα εξαρτηθούν και από την πορεία των πραγμάτων τους επόμενους μήνες όμως ο σχεδιασμός είναι αυτός και πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ