Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Ωραία είναι και η ενότης των Ελλήνων, αν υπήρχε!

Εγκαινιάζοντας την έκθεση των ΔΕΘ ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αναφέρθηκε σε κείμενο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το οποίο είπε ότι αναφέρεται στην ελπίδα για το μέλλον ανακοινώνοντας ότι θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες την Κυριακή.

«Ωραία είναι και η ενότης των Ελλήνων αν υπήρχε» σχολίασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν στη σκηνή ανέβηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον πρωθυπουργό στην έκθεση, τον κάλεσε να ορίσει την επόμενη μέρα της χώρας και αναφέρθηκε στην διαφαινόμενη επιτυχία της φετινής έκθεσης. 

δεθ-τζηκας-01Επόμενος στην σκηνή ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη και την βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, την οποία και συνεχάρη για το κουράγιο που επέδειξε κατά την διάρκεια της κρίσης. Ο Ross επεσήμανε την μεγάλη παρουσία τ=μεγάλων εταιρειών από τις ΗΠΑ στην ΔΕΘ η οποία όπως τόνισε δείχνει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στο μέλλον της Ελλάδας, ένα μέλλον που όπως είπε, Ελλάδα και ΗΠΑ θα συμπορευτούν μαζί. 

ross δεθ

 

Από την μεριά της, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου ανεβαίνοντας στο βήμα, έστειλε μήνυμα για να μετατραπούν «τα κουφάρια των βιομηχανικών κτηρίων, σε ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις» έστειλε από το βήμα της τελετής εγκαινίων της ΔΕΘ η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου στην πρώτη επίσημη παρουσία της από το νέο της αξίωμα.

Η κυρία Νοτοπούλου, η οποία επέλεξε για την περίσταση ένα κατακόκκινο ταγιέρ, τόνισε την ανάγκη να αναπτυχθεί η γεωθερμία και να επιστρέψουν οι νέοι για να συμβάλουν στην ανάπτυξη. «Αφήνουμε πίσω την πάλη με τα φαντάσματα και προχωράμε» συμπλήρωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

«Η χώρα σταματά να λειτουργεί με τοίχους στα βόρεια σύνορά της, οι προκλήσεις είναι πολλές» πρόσθεσε ολοκληρώνοντας την ομιλία της με το μήνυμα ότι «θα τα καταφέρουμε».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ